به گزارش خبرنگار مهر، ولی اله منتظری پیش از ظهر دوشنبه در جلسه شورای زکات استان لرستان به بیان گزارشی از فعالیت های اخیر ستاد احیای زکات استان پرداخت و اظهار داشت: لرستان دارای هزار و ۸۶۰ روستا است که از این تعداد هزار و ۲۸۲ روستا دارای اقلام زکات بوده و مشمول پرداخت زکات هستند.
وی افزود: ۱۱ روحانی به صورت ثابت در شهرستان های استان و در هر شهرستان یک روحانی مستقر و پاسخگوی سوالات در زمینه پرداخت زکات بوده و ۹۹ روحانی مبلغ نیز در فصل برداشت محصول در روستاهای استان بکار گرفته شده اند.
مدیر کل کمیته امداد استان لرستان بیان داشت: طی شش ماه گذشته ۵۲۰ جلسه در زمینه امر زکات و با حضور روحانیون، ائمه جمعه و جماعات، فرمانداران، بخشداران و دهیاران برگزار شده است.
منتظری به پروژه هایی که از محل جمع آوری زکات ساخته شده اند اشاره کرد و افزود: از این محل ۵۵ پروژه عمرانی در دست ساخت و ۳۵۲ پروژه دیگر نیز در حال مرمت و بهسازی هستند.
وی عنوان کرد: درآمد شش ماهه زکات استان ۷۳ میلیارد و ۸۶۶ میلیون و ۷۱۴ هزار ریال بوده که از این مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان برای محرومین هزینه شده است که ۱۹۵ میلیون تومان آن برای تهیه جهیزیه خانواده های محروم، ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای درمان محرومین و ۲۹۲ میلیون تومان در زمینه مسکن محرومین صرف شده است.
مدیر کل کمیته امداد استان لرستان افزود: طی شش ماه نخست امسال هشت میلیون تومان برای آزادی زندانیان استان از محل زکات صرف شده است و حدود یک میلیارد تومان دیگر از این محل صرف کمک های موردی و مستمری به مستمندان شده است.
منتظری اضافه کرد: ۵۸ میلیارد و ۶۷۱ میلیون ریال باقیمانده نیز صرف پروژه های مرمتی و احداثی شده است که بازسازی حوزه علمیه صادقیه، افتتاح مسجد امیر آباد در شهرستان چگنی، افتتاح مسجدی در روستای چغلوندی و افتتاح مسجد روستای قائد رحمت از جمله این پروژه ها بوده اند.
وی به فعالیت های شش ماهه ستاد احیای زکات در زمینه تبلیغات اشاره کرد و گفت: ساخت و پخش کلیپ زکات به صورت محلی در مدت زمان ۲۵ دقیقه، ساخت و پخش تیزر زکات با ۷۵۰ مرتبه پخش، ساخت کلیپی ۱۰ دقیقه ای، دو نمایشنامه رادیویی، برگزاری همایش استانی زکات و انجام مصاحبه های مختلف با مسئولین از جمله فعالیت های این ستاد بوده است.
مدیر کل کمیته امداد استان لرستان تصریح کرد: در ستاد احیای زکات استان به روحانیون مبلغ در این زمینه حدود ۳۶ ساعت آموزش مستمر دریاره مسائل کاری و احکام زکات داده شد.
منتظری از راه اندازی نرم افزار نظام جامع زکات خبر داد و اظهار داشت: چهارشنبه آینده این نرم افزار در سراسر استان راه اندازی می شود که با اجرای آن تمامی گزارش ها به صورت آنلاین در سراسر کشور قابل دریافت بوده و تمام مراحل زکات در این نرم افزار ثبت و ضبط خواهد شد.
وی افزود: با راه اندازی این شبکه نرم افزاری دیگر از مغایرت های آماری در زمینه پرداخت زکات خبری نیست.
منتظری یادآور شد: دو هزار جلد کتاب زکات بین عاملان زکات طی شش ماهه اخیر توزیع شد تا از این طریق بهتر بتوانند مردم را در زمینه پرداخت زکات راهنمایی کنند.